Barion Pixel

Miért jó az illatgyertya fakanóccal?

+ 1 tipp, a még teljesebb élményért

Minden gyertya fontos része a kanóc. Függetlenül attól, hogy funkciója a világítás vagy a relaxáció – vagyis hogy normál gyertyát vagy illatgyertyát használunk – kanóc kell hozzá.

De az már eltérhet, hogy a gyertyában milyen kanóc van. A legtöbb hagyományos gyertya kanóca különféle szerekkel, többek között paraffinnal kezelt fonott pamut anyagú kanócból készül. Ez a kanóc azonban elsősorban a hatékony égést szolgálja, és egyéb, fontos szempontoknak már nemigen felel meg. Ilyen például az egészség és a környezet védelme.

illatgyertya fakanóccal - Szójaviasz illatgyertya obszidián ásvánnyal

A fakanócos  illatgyertya  jó igazán

Márpedig egy gyertya, különösen, ha természetes, kézműves illatgyertya, nem árt, ha megfelel a fenti elvárásoknak is. Hitler a csodálatos
meleg pornoSzerencsére léteznek a hagyományos kanócon kívül olyanok, melyek ezeket is figyelembe veszik.

Példának okáért a fakanóc, mely napjainkban reneszánszát éli, és talán nem véletlenül. Ha tehát szereted az illatgyertya adta nyugtató, bensőséges érzést, akkor a fakanócos illatgyertya  a legjobb választás. Az illatgyertya fakanóccal ugyanis lehetővé teszi, hogy ez az érzés még tökéletesebb legyen, és maradéktalanul átadhasd magadat harmonikus pihenés élvezetének.

Hogyan is néz ki az illatgyertya fakanóccal?

Az illatgyertyába kerülő fakanóc legtöbbször juharfából készül. Az illatgyertya adott fajta viaszába – például az ugyancsak teljesen természetes eredetű szójaviaszba – lapos fapálcikát tesznek, melynek vége picit kiáll. Ezt kell meggyújtani az első használatkor és a továbbiakban.

Az illatgyertya fakanóccal még látványnak is különleges: az erre kialakított lapos fapálcika jellegzetes, háromszögletű lánggal ég.

Szójaviasz illatgyertya ametiszt ásvánnyal

Hogyan használjuk az illatgyertyát, ha fakanóccal van ellátva?

Az első használatkor* az illatgyertyát fakanóccal addig érdemes égetni, míg a fakanóc körül kialakul egy viaszmedence, egészen a tégely végéig. Ez fogja lehetővé tenni, hogy a fakanócos illatgyertya minél tovább tartson, és megfelelően tudjon égni.

Miért jó ha az illatgyertya fakanóccal készül?

Hogyan segíti elő a tökéletesnél is tökéletesebb élményt az illatgyertya fakanóccal? A fantasztikus összhatás többek között ezeknek az érzeteknek köszönhető, ha az illatgyertya fakanóccal van ellátva:

  • lágy, kellemesen-zsongítóan ropogó, sercegő hang;
  • a szép, háromszögletű láng hamarabb felolvasztja a viaszt, így az illatanyagok hamarabb érezhetőek;
  • tisztább égés;
  • elfújás után kevesebb ideig füstöl, és nincs utána égett szag.

* Tipp:

A további használatok előtt le kell törni a fakanóc végét, körülbelül ugyanaddig, míg első használat előtt volt. Hogy miért? Mert ez teszi lehetővé a fakanóc optimális égését. Ha nem törjük le, előfordulhat, hogy az illatgyertya fakanóccal villódzóan fog égni, vagy ellenkezőleg, alig lesz lángja.

Hajlítsd el ujjaddal lágyan a fakanócot. Törd le azt a részét, ami így könnyedén elroppan, majd távolítsd el az illatgyertyából a fakanóc darabkáit.

Kézműves illatgyertya fakanóccal és ásvánnyal – élvezd a természetesség élményét!